Снимка: flickr

Коледа е близо, а с нея и надеждата за по-добри и светли дни, каквито всички си пожелаваме. В тези дни сърцата ни неизменно се обръщат и към тези, които се нуждаят от помощ, защото човещината се измерва именно в безкористно подадената ръка.

За поредна година в "Без будилник" ще ви разкажем за инициативата на нашите приятели от Организацията на пациентите с ревматологични заболявания в България и нека всеки отвори сърцето си за някоя истинска кауза не само по празници!

Благотворителен базар "С любов и усмивка за Коледа" тази година ще подкрепи промяната към по-добро.

Събраните от базара средства ще помогнат за подобряване на условията за пациентите в отделението по ревматология на УМБАЛ "Св. Георги" - Пловдив.

Благотворителното събитие ще се проведе на 15 декември от 11 до 17 ч. в залата на културен център Г8 на ул. "У. Гладстон" №8 в София.

От всяко изработено с много любов подаръче за Коледа, което ще отиде при ваш близък, ще бъдат дарени средства за каузата тази година.

Базарът е традиционен и неговите приятели вече добре знаят, че изборът между прекрасните изделия е много, много труден.

Но тези, които ще го посетят за първи път, могат да очакват всичко, което са сътворили талантливите ръце на творците, защото то е направено наистина с много любов и усмивка!

Свещи, които внасят уют, топлина и аромат в дома, приказни картички, албуми и играчки, везани с шевица изделия, разнообразни и пъстри плетива, ювелирни бижута... Трудно е да изброим всички, но определено има богат избор и подарък за всеки.

В Клиниката по ревматология на УМБАЛ "Свети Георги", която ще бъде подпомогната, се лекуват хора от цялата страна. Тя е създадена през 1993 г. и разполага с 35 легла, разпределени в два сектора – мъжки и женски.

От началото на 2018 г. през нея са преминали 2230 пациенти.

Здравето е най-безценният подарък на живота. Нека допринесем за него с нещо малко, но значимо, подкрепяйки благородната кауза!

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase