Снимка: iStock

Продукти:

24 броя печурки
1 супена лъжица зехтин
1 глава лук, нарязана
Сол и пипер на вкус
300 г маринован артишок от консерва
250 г крема сирене
2 супени лъжици заквасена сметана
1 чаша настърган кашкавал
2 супени лъжици настърган пармезан
½ чаена лъжица чеснова сол или на вкус
 
Приготвяне:
 
Загрейте фурната на 180 градуса. Подгответе тава за печене, намазнете я и я постелете с хартия за печене.
 
Загрейте зехтина в тиган. В него запържете лука и пънчетата на гъбите, предварително нарязани на дребно. След 5 минути овкусете с пипер и сол. Прехвърлете сместа в голяма купа. Добавете артишока, нарязан или намачкан, крема сиренето, сметаната, настъргания кашкавал, пармезана. Овкусете с още сол и пипер, добавете чесновата сол. Внимателно разбъркайте плънката.
 
Напълнете гъбите със сместа. Подредете ги върху хартията. Печете за 20 минути или до зачервяване.

Още рецепти вижте в готварската рубрика на Az-jenata.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase