Снимка: iStock

Продукти:

500 г наденица
1 чаша нарязан кромид лук
2 скилидки чесън, пресован
250 г пресен спанак
5 чаши телешки бульон
½ чаша вода
½ чаша червено вино
2 домата, обелени и нарязани
½ супена лъжица пресен босилек, нарязан
½ чаена лъжица сушен риган
1 консерва доматен сос
1 тиквичка, нарязана
1 пакет тортелини
3 чаени лъжици пресен магданоз, нарязан
 
Приготвяне:
 
Запечете наденицата до кафяво в загрята фурна. Извадете я, отцедете я и я оставете настрана.
 
Запържете лука и чесъна в дълбока тенджера. Добавете разтворения бульон, водата, червеното вино, доматите, босилека, ригана, доматения сос и нарязаната наденица. Намалете котлона и оставете да къкри 30 минути. След това добавете нарязаните тиквички и магданоза. Оставете да къкри още 30 минути.
 
Добавете тортелините и гответе още 10 минути, докато се сварят. За финал прибавете спанака.

Още рецепти вижте в готварската рубрика на Az-jenata.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase