Снимка: Reuters

Декември чука на вратата ни и ни примамва с обещания за топли празници и прекрасни преживявания. Наред с празниците идва и въпросът: Къде ще празнуваме?

Защо да не се отправим на малко пътешествие, за да попием от Коледния дух на европейските столици? Елате с нас в "Без будилник" и си изберете някоя от офертите на posoka.com.

Започваме предложенията си с един особено очарователен град - Виена! Една от най-красивите европейски столици е още по-обаятелна по време на Коледа, когато коледните базари са навсякъде.

Два са най-големите и най-популярни коледни базари в австрийската столица - този пред кметството, богато украсено по случай Рождество и базарът пред двореца Шьонбрун.

За истинско австрийско коледно изживяване си вземете чаша от типичното греяно вино - Glühwein, поръчайте си един Langos - мекица с масло, чесън и кашкавал. Не пропускайте и вкусните наденички, които пекат на място пред вас.

Следващата дестинация за коледно очарование е малко по-южна, а именно - Мадрид!

Испанската столица и жителите й всяка година се стараят градът им да предложи възможно най-доброто Коледно изживяване. Всеки квартал се украсява различно, пищно и празнично. През декември улиците засияват, украсени от аристи от цял свят, като кулминацията е вечерно време.

Испанците обичат да прекарват времето си навън, дори и през студените месеци, затова и те не пропускат да си организират коледни базари. Най-големите сред тях са Mercado de Navidad, ситуиран пред кметстовто, Navidad en Oriente пред операта в испанската столица, Средновековният Коледен базар край ледената пързалка.

Третото ни предложение ви отвежда от темпераментна Испания в необятната Русия и по-точно столицата Москва. Без съмнение посрещането на Нова година в руската столица би било незабравимо изживяване.

Ако обаче ви е писнало от уютната Коледа в студена Европа може да се ориентирате към по-горещия климатичен пояс и да посрещнете Нова година в Мексико!

Независимо дали искате да се излежавате на плажа, слушайки Коледни песни или пък сте почитатели на приключенията Ривиера Мая ще ви приюти със слънчевите си лъчи.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase