Снимка: iStock

Продукти:

¼ чаша майонеза
3 скилидки чесън, пресован
1 супена лъжица лимонов сок
1/8 чаша зехтин
½ чаша нарязана чушка
1 малка тиквичка, нарязана на кръгове
1 червен лук, нарязан на колелца
1 домат, нарязан на колелца
2 питки чабата (или обикновени филийки)
½ чаша натрошено сирене
 
Приготвяне:
 
В купа смесете майонезата, чесъна, лимоновия сок. Разбъркайте и охладете в хладилник за 1 час.
 
Стоплете скарата или грил-тигана. Намажете със зехтин. Изпечете тиквичките, доматите, чушките и лука на скарата. Печете по няколко минути от всяка страна.
 
Намажете хлебчетата (филийките) с майонезената смес от двете им страни. Поръсете с натрошено сирене. Поставете хлебчетата върху скарата за няколко минути да се запекат и сиренето леко да се разтопи.
 
Напълнете сандвича с продуктите и сервирайте топъл.

Още рецепти вижте в кулинарната рубрика на Az-jenata.bg
 
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase