Снимка: iStock

Продукти:

1 пакет паста
½ чаша масло
2 чаши течна сметана
½ чаена лъжица черен пипер
1 чаша настърган пармезан
1/3 чаша песто с босилек
500 г скариди, обелени
 
Приготвяне:
 
Кипнете подсолена вода. Сварете пастата в нея. Отцедете и оставете настрана.
 
В голям тиган разтопете маслото. В него разбъркайте сметаната и овкусете с пипера. Разбърквайте постоянно за около 6-7 минути. Добавете пармезана и продължете да разбърквате. След това прибавете пестото за още 3 до 5 минути, докато се сгъсти.
 
Накрая добавете скаридите и бъркайте, докато станат леко розови за около 5 минути. Накрая добавете и пастата. Разбъркайте всичко, за да се смеси добре за около 1-2 минути и сервирайте.

Още рецепти вижте в готварската рубрика на Az-jenata.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase