Снимка: iStock
Продукти:
 
8 резена бекон
4 броя пилешки гърди без кост, нарязани на половини
500 г спанак
1 чаша натрошено синьо сирене
2 супени лъжици брашно
1/8 чаена лъжица черен пипер
¼ чаена лъжица сол
2 супени лъжици зехтин
 
Приготвяне:
 
Запържете бекона до златисто и хрупкаво. Отцедете мазнината върху кухненска хартия и оставете настрана.
 
Загрейте фурната на 180 градуса. В голяма купа смесете нарязания спанак и синьото сирене. Към тях добавете и накъсания бекон.
 
Начукайте леко пилешките гърди, за да ги изтъните. В тях поставете от плънката и я разпределете по повърхността на месото. Навийте на руло и завържете с конец, ако е необходимо. Поръсете с черен пипер и сол. Оваляйте го в брашното.
 
Запържете в сгорещената мазнина от всяка страна, за да запечатате вкусовете.
 
След това прехвърлете в тава за печене и печете за още 30 минути или до готовност.

Още рецепти вижте в готварската рубрика на Az-jenata.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase