Снимка: istock

Продукти:

4 кроасана без пълнеж или половин малък козунак
3 яйца
1 чаша прясно мляко
2 прахчета ванилия
щипка канела
150 г масло
 
Приготвяне:
 
В купа разбийте яйцата, млякото, ванилията и канелата. Сложете маслото в тиган да се загрее добре. Разрежете кроасана наполовина, а ако ще правите рецептата с козунак го нарежете на тънки филийки.
 
Потопете всяка филийка в яйчената смес и след това ги изпържете от двете страни в маслото. Сервирайте със сладко, течен шоколад, сметана и плодове, мед и всичко останало, което обичате да хапвате с пържени филийки.

Още вкусни рецепти вижте в кулинарната рубрика на Az-jenata.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase