Снимка: iStock

На 26 октомври почитаме паметта на св. великомъченик Димитър Солунски Чудотворец.

 
По традиция трапезата е обилна, приготвят се пити, десерти с тиква, ябълки, ястия с месо (според обичая е хубаво то да е овнешко).
 
Ето една прекрасна рецепта за задушено свинско с патладжани и моркови за празника:
 
Продукти:
 
300 г свинско филе
300 г патладжани
200 мл готварска сметана
1 чаша червено вино
1 щипка сол
1 щипка черен пипер
1 морков
1 глава лук
50 мл олио
 
Приготвяне:
 
Нарежете зеленчуците и месото на едри парчета. Загрейте мазнината в дълбок тиган или тенджера с капак. Запържете месото, докато промени цвета си. След това добавете и зеленчуците. Разбърквайте за около 5-6 минути, докато се задушат. Овкусете с подправките. Залейте с виното и похлупете с капака, намалете котлона на тих огън. След около 20 минути добавете и сметаната. Когато се сгъсти, свалете от котлона.
 
Още вкусни ястия можете да видите в кулинарната рубрика на Az-jenata.bg
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase