Снимка: istock

Продукти:

200 г сварена киноа
1 малка консерва боб
1 малка консерва нахут
1 краставица
няколко чери доматки
10 маслини без костилки
няколко стръка магданоз
2 червени чушки
1 глава червен лук

За дресинга:

5 с.л. зехтин
няколко скилидки стрит чесън
3 с.л. оцет балсамико
сол, черен пипер на вкус
щипка сушен риган

Приготвяне:

Сварете киноата според инструкциите на опаковката, след което я прецедете и сложете в подходяща купа. Прибавете към нея отцедените и изплакнати в гевгир боб и нахут. Нарежете на ситно лука, магданоза, доматките наполовина, чушки и краставиците като за салата. Добавете маслините и натрошеното сирене. Пригответе дресинга, овкусете салатата и сервирайте.

Още апетитни рецепти може да намерите в Az-jenata.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase