Снимка: Bulgaria ON AIR

Постановката "Белла Фигура" излиза за първи път на сцена. "В момента сме в най-интензивния период на репетиции. Действието в "Белла Фигура" е приложимо за всяка една страна. Няма малки или големи роли, важното е какво оставяш след себе си", отбеляза актрисата Стефка Янорова в "България сутрин".

Актьорът Георги Къркеланов поясни, че терминът "Белла Фигура" означава "най-добрата ни страна, която показваме в обществото".

"В постановката се разкрива обратната страна на медала. Това е красива либерално-буржоазна пиеса, а действието се развива във Франция. Има какво да кажем. Този спектакъл предлага съвсем друга естетика и присъствие, в което може дълго време да не кажеш реплика. Самата тишина и мълчанието са напрегнати. Ужким няма събития, но се разкриват дълбоки взаимоотношения. Никой няма да бъде отегчен. Пиесата продължава час и 30 минути", разказа той пред Bulgaria ON AIR.

По отношение на честите иззвънявания на телефони по време на постановка, Янорова посочи, че публиката е такава, каквато изкуството я е създало.

"Имам непоносимост към звънящите телефони. Но тези, които прекъсват по подобен начин, влизат рядко в театъра и не са имали шанса да развият културата си", подчерта тя за финал.

Премиерата е на 15 октомври (понеделник), от 19:00 ч. в театър "Българска армия". Автор на произведението е Ясмина Реза, а режисьор е Антон Угринов. Участват Гергана Плетньова, Стефка Янорова, Георги Къркеланов, Станислав Ганчев, Елена Райнова, Георги Йовчев. След премиерата постановката ще се играе на 24 октомври, 1 ноември и 22 ноември.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase