Снимка: istock

Продукти:

¼ чаша масло
2 сладки картофа, обелени и нарязани на кубчета
3 моркова, обелени и нарязани
1 ябълка, обелена и нарязана
1 глава лук, нарязана на ситно
½ чаша червена леща
½ супена лъжица настърган джинджифил
½ чаена лъжичка черен пипер
1 чаена лъжичка сол (без връх)
½ чаена лъжичка кимион
½ чаена лъжичка стрито чили
½ чаена лъжичка червен пипер
4 чаши разтворен зеленчуков бульон
кофичка кисело мляко
 
Приготвяне:
 
Разтопете маслото в дълбока тенджера. В него запържете нарязаните сладки картофи, моркови, ябълка, лук. Разбърквайте за около 10 минути, докато лукът стане полупрозрачен. В отделна купичка смесете лещата с джинджифила, черния и червения пипер, кимиона, чилито и бульона. Излейте и разбъркайте съставките в тенджерата с другите зеленчуци. Оставете да кипне на висока температура. След това намалете котлона на средна температура. Покрийте с капак. След около 30 минути, когато зеленчуците са вече меки, свалете от огъня.
 
С помощта на пасатор пасирайте супата. Можете да използвате и блендер, само че с него трябва да пасирате супата на порции, тъй като няма да се събере в него. Върнете пасираната крем супа в тенджерата. Отново кипнете за около 10 минути. Към нея добавете киселото мляко. Сервирайте с крутони.

Още рецепти вижте в готварската рубрика на Az-jenata.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase