Снимка: Bulgaria ON AIR

В новата си книга "Секретно", която бе представена преди дни, Калина Паскалева разглежда проблема с домашното насилие над жените.

"Секретно за обществото, за мен не е секретно. Книгата е базирана на телефонни разговори с жертви на домашно насилие. Това е тема, за която сякаш обществото не иска да говори", обясни авторката в студиото на "България сутрин".

Паскалева сподели, че самата тя вече спи спокойно и никой не ѝ е посягал повече от 10 години. Според нея жертвите на домашно насилие крият истината от страх и заради това как обществото ще я приеме.

"Има различни етноси, според които жената трябва да си мълчи, да си стои вкъщи и шамар по дупето не е проблем. С годините ставаме свидетели, че шамарите се превръщат в куршуми", каза тя пред Bulgaria ON AIR.

"Ужасно много жени ми пишат, изпращат снимки, търсят контакт. В началото на жертвата ѝ е по-лесно да говори онлайн, а не очи в очи", отбеляза авторката на книгата и подчерта, че някои от историите са с щастлив край.

Калина Паскалева обаче спира да се занимава с разследваща журналистика, защото някои от последните заплахи не са ѝ се отразили добре. В момента подготвя филм за 15-годишнината от смъртта на българските военни в Кербала. В края на месеца ѝ предстои ново пътуване до Ирак, а следващата година и до Сирия.

"С тази книга приключвам с разследващата журналистика. Приключвам с ровенето в мръсотиите на обществото", категорична бе Паскалева.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase