Снимка: Reuters/ Pixabay

Продукти:

1 пакет бишкоти
125 мл еспресо или инстантно кафе
50 мл ликьор с вкус на кафе или шоколад
200 г маскарпоне
70 г пудра захар
натурално какао на прах
¼ ч.л. канела на прах
 
Приготвяне:
 
В купа комбинирайте кафето и ликьора. Отделно разбийте с помощта на миксер маскарпонето и захарта. Потопете няколко бишкоти в кафеената смес и ги сложете на дъното на подходяща купичка или висока чаша. Дори и бишкотите да се счупят, не се притеснявайте.
 
Върху тях сложете от крема, а след това отново прибавете напоени бишкоти. Завършете с крем. В сито или ситна цедка сложете какаото и канелата. Поръсете обилно всички чаши. Десертът трябва да се стегне за около 30-40 минути в хладилник.

Още рецепти вижте в готварската рубрика на Az-jenata.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase