Снимка: Pixabay

Продукти:

1 глава карфиол
150 г шунка
1 чаша настърган кашкавал
½ глава лук
3 супени лъжици галета
50 мл разтопено масло
1 чаша настъргано сирене
1 чаша готварска сметана
сол
черен пипер
риган
 
Приготвяне:
 
Накъсайте карфиола на малки розички и го бланширайте за няколко минути. Отцедете го добре от водата. Разтопеното масло се загрява в тиган. В него се запържва ситно нарязаният лук. Към него се прибавя и сметаната. След като сметаната започне да завира, добавете подправките. Оваляйте карфиола в галетата. Нарежете шунката на кубчета.
 
В тавичка за печене или в йенска стъклена тава смесете всички съставки. Печете в загрята на 200 градуса фурна за около 30 минути. Добавете настърганите кашкавал и сирене и върнете отново във фурната за още 10 минути.

Още рецепти вижте в кулинарната рубрика на Az-jenata.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase