Снимка: Pixabay

Продукти:

500 г обелени скариди
250 г гъби шийтаке, нарязани
1 супена лъжица олио
2 супени лъжици настърган джинджифил
1 стрък лимонова трева, нарязан
2 супени лъжици сос червено къри
4 чаши пилешки бульон
3 супени лъжици готов сос за риба
1 супена лъжица кафява захар
350 мл кокосово мляко
2 супени лъжици пресен сок от лимон
сол и черен пипер на вкус
¼ чаша пресен кориандър
 
Приготвяне:
 
Загрейте олиото в дълбока тенджера на средна температура. Запържете джинджифила, лимоновата трева, къри пастата за около 1 минута. Бавно налейте пилешкия бульон като разбърквате постоянно. Добавете рибения сос и кафявата захар. Оставете да къкри за 15 минути.
 
Разбъркайте кокосовото мляко и гъбите. Разбърквайте, докато супата започне да добива кремообразна структура. Прибавете скаридите след 5-6 минути къкрене и варете не повече от още 5-6 минути или докато започнат да стават прозрачни.
 
Овкусете с лимонов сок, сол и гарнирайте с пресния нарязан кориандър.

Още вкусни рецепти вижте в готварската рубрика на Az-jenata.bg

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase