Снимка: Pixabay/ Reuters

Продукти:

няколко крехки листа зелена салата
150 г печено пилешко или пуешко месо
¼ узряло авокадо
3-4 с.л. черен боб от консерва
За дресинга:
2 с.л. винен оцет
1 с.л. зехтин
1 ч.л. дижонска горчица
сол, черен пипер на вкус
 
Приготвяне:
 
За да приготвите салатата, месото трябва да е предварително изпечено във фурна, приготвено на тиган или скара. Измийте и накъсайте салата в купа. Прибавете нарязаните месо, авокадо и отцеденият и изплакнат боб. За да приготвите дресинга комбинирайте всички съставки и разбъркайте добре. Овкусете салатата и сервирайте.

Още звездни рецепти вижте в рубриката на Az-jenata.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase