Брижит Макрон. Снимка: архив, Reuters

Съпругата на френския президент Еманюел Макрон - Брижит, е поканена да участва в телевизионен минисериал, предаде Франс прес.

Тя ще се появи в епизод на сериала "Съблекални", който ще бъде излъчен в събота.

Действието в сериала се разиграва в спортен клуб за хора в неравностойно положение. Сега тече осмият му сезон. В епизода в събота госпожа Макрон ще играе самата себе си.

"Научихме, че госпожа Макрон е голям фен на сериала. И тъй като тя го харесва, я попитахме дали иска да участва в него", разказва Ада Абдели, автор на сериала и един от актьорите в него.

В епизода, който ще бъде излъчен в събота в 20,40 ч., Брижит Макрон ще влезе в съблекалните на плувци и разговаря с тях. Тя ще бъде с небесно син костюм. Със същия тя беше облечена, когато Еманюел Макрон встъпи официално в длъжност през май 2017 г.

Първата дама на Франция сподели, че се страхува страшно много от резултата от изявата си. В миналото тя е била преподавателка по литература и е водила театрален кръжок в гимназията, в която е учил Макрон. Той се влюбил в нея по време на репетиции за училищна пиеса.

Самият Макрон се появи за кратко в документалния филм "Преходът", посветен на събитията във Франция през 1968 г. и режисиран от Ромен Гупил и бившия европейски депутат Даниел Кон-Бендит. Той бе представен извън конкурсната програма на кинофестивала в Кан.

/БТА/
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase