Общ преглед

"Блажиш ли, блажиш ли, дедо попе?", "Цялата ни църква е на тоз хал", "Видимо си пада само по духовни неща". Това са само част от коментарите към две кръчмарски снимки, които повече от денонощие са истински хит в социалните мрежи.

На тях е известния като благодетел отец Иван от Нови Хан, младо момиче с деколте далеч от духовното, а пред двамата масата е затрупана с различни ястия.

Първоначално самият отец Иван коментирал пред "Монитор", че това всъщност е внучката му, с която бил на почивка в Гърция преди около две седмици. Разказа, че са били на вечеря с нея и дъщеря си в ресторант, на брега на морето.

По-късно обаче в изданието се обадила Ина Николова, която пояснила, че е от приюта на отец Иван в село Якимово и фотосите са от рождения й ден през декември. Качила снимките във Facebook, като не предполагала, че ще му навреди.

"Искрено съжалявам. Откакто баща ми почина, отец Иван се грижи за мен и майка ми, той ни е като закрилник. Не мога да повярвам какво недоразумение се е получило. Срамувам се, но съм и тъжна и обидена, не съм очаквала, че ще има хора, които ще изтълкуват това погрешно", коментира момичето.

Тя поясни, че по време на празника е имало е други хора. След тържеството обаче пуснала снимките в социалната мрежа без знанието на отец Иван, като написала: "Все така да ни помагаш".

В същото време отец Иван насочил разговора в посока нуждата от дарения и как изкарал тежко боледуване.

Той уточни, че в момента в приютите в Якимово и в нови Хан има 72 ученика и затова да му необходими средства за облекло и учебни пособия. Дарители са му помогнали да плати едната сметка за ток.

За потребителите пък остава да разширят фолклора на база на кадрите.

Коментари Напиши коментар

128

пипи дългото чорапче

преди 7 месеца

Понякога и малко катран уврежда медаХората са толкова обезверени, без да виждат справедливост,без държавата да защитава правата им и за тях тя е само мащеха.Доколко обаче е редно да дундуркаш целисемейства е друг въпрос.Помогни година ,две

127

seira

преди 7 месеца

НЕЩО НЕ РАЗБИРАМ...

КАКВО ТОЧНО ДРАЗНИ АУДИТОРИЯТА В ТЕЗИ СНИМКИ?!

"ПОГЛЕДА НА ПОПА", ДЕКОЛТЕТО НА МОМИЧЕТО И/ИЛИ ТРАПЕЗАТА ПРЕД ТЯХ?!

АКО НАИСТИНА ОТЕЦ ИВАН Е БИЛ ПОКАНЕН ОТ ИНА НИКОЛОВА НА ТРАПЕЗА ПО ПОВОД РОЖДЕНИЯ Й ДЕН, КЪДЕ Е ПРОБЛЕМА?!

КАКЪВ "ТРЯБВА" ДА БЪДЕ "ПОГЛЕДА НА ПОПА"?!

КАКВО "ТРЯБВА" ДА БЪДЕ ДЕКОЛТЕТО НА МОМИЧЕТО?!

КАКВА "ТРЯБВА" ДА БЪДЕ ТРАПЕЗАТА ПО ПОВОД ПРАЗНИКА?!

НЕЩО НЕ Е ТАКА, КАКТО ГО ИЗКАРВАТ ПЪРВОСИГНАЛНО...

ЗДРАВАТА НАМИРИСВА НА ОПИТ ЗА МАНИПУЛАТИВНО ВНУШЕНИЕ!!!

126

Анонимен

преди 7 месеца

Попа може да e6e чужди подки колкото му душа сака, ама да свали расото и да гледа да не опръсka требника или некоя икона, че е грехота! Иначе няма проблем! Никой не го съпикясва. Нека си e6e колко кypeц му държи! Ама после некоя баба кат се наведе да цуне иконата, да не цуне нещо друго!