Общ преглед

"Блажиш ли, блажиш ли, дедо попе?", "Цялата ни църква е на тоз хал", "Видимо си пада само по духовни неща". Това са само част от коментарите към две кръчмарски снимки, които повече от денонощие са истински хит в социалните мрежи.

На тях е известния като благодетел отец Иван от Нови Хан, младо момиче с деколте далеч от духовното, а пред двамата масата е затрупана с различни ястия.

Първоначално самият отец Иван коментирал пред "Монитор", че това всъщност е внучката му, с която бил на почивка в Гърция преди около две седмици. Разказа, че са били на вечеря с нея и дъщеря си в ресторант, на брега на морето.

По-късно обаче в изданието се обадила Ина Николова, която пояснила, че е от приюта на отец Иван в село Якимово и фотосите са от рождения й ден през декември. Качила снимките във Facebook, като не предполагала, че ще му навреди.

"Искрено съжалявам. Откакто баща ми почина, отец Иван се грижи за мен и майка ми, той ни е като закрилник. Не мога да повярвам какво недоразумение се е получило. Срамувам се, но съм и тъжна и обидена, не съм очаквала, че ще има хора, които ще изтълкуват това погрешно", коментира момичето.

Тя поясни, че по време на празника е имало е други хора. След тържеството обаче пуснала снимките в социалната мрежа без знанието на отец Иван, като написала: "Все така да ни помагаш".

В същото време отец Иван насочил разговора в посока нуждата от дарения и как изкарал тежко боледуване.

Той уточни, че в момента в приютите в Якимово и в нови Хан има 72 ученика и затова да му необходими средства за облекло и учебни пособия. Дарители са му помогнали да плати едната сметка за ток.

За потребителите пък остава да разширят фолклора на база на кадрите.

Коментари Напиши коментар

137

Анонимен

преди 7 месеца

Е според вас учителите ,поповете и други професий нямат ли право на щастие и
ровденни дни . Какво ви става бре само да видят някой щастлив и доволен и го почват
хейтарите .

136

до seira

преди 7 месеца

Аз ще ти кажа какво ме дразни. Не ме дразни,че са го поканили или че е ял месо. Яд ме е,че попът по никакъв начин не показва възмущение от ,,лекото"момиче. Тя не му е съпруга, внучка,роднина да го прегръща. Направо си е навряла гърдите в него и то на публично място, сякаш ще пита: ,, Попе за колко да ти го гризна"? И той радостно се подсмихва. Така изглежда поне на снимката, защо после не е поискал да унищожат тая снимка.Все пак представлява църквата и моралът.И защо се оправдава?

135

до Цецо

преди 7 месеца

Да,православните попове могат да се женят,но това на снимката е показ на нисък морал от страна на въпросната госпожица.Духовникът е можел за момент да се отмести и да й каже като преглътне:,, Младо момиче не е редно да ме прегръщаш,много по-стар съм от теб, наоколо има хора, гледат ни..." Тя даже се опитва да гризе от въпросното месо. Защо ще иска да го снимат точно в този момент? После можеше да изтрие въпросната снимка или да я унищожи,ако я има на хартия. Така,че не го оправдавам.