Общ преглед

"Блажиш ли, блажиш ли, дедо попе?", "Цялата ни църква е на тоз хал", "Видимо си пада само по духовни неща". Това са само част от коментарите към две кръчмарски снимки, които повече от денонощие са истински хит в социалните мрежи.

На тях е известния като благодетел отец Иван от Нови Хан, младо момиче с деколте далеч от духовното, а пред двамата масата е затрупана с различни ястия.

Първоначално самият отец Иван коментирал пред "Монитор", че това всъщност е внучката му, с която бил на почивка в Гърция преди около две седмици. Разказа, че са били на вечеря с нея и дъщеря си в ресторант, на брега на морето.

По-късно обаче в изданието се обадила Ина Николова, която пояснила, че е от приюта на отец Иван в село Якимово и фотосите са от рождения й ден през декември. Качила снимките във Facebook, като не предполагала, че ще му навреди.

"Искрено съжалявам. Откакто баща ми почина, отец Иван се грижи за мен и майка ми, той ни е като закрилник. Не мога да повярвам какво недоразумение се е получило. Срамувам се, но съм и тъжна и обидена, не съм очаквала, че ще има хора, които ще изтълкуват това погрешно", коментира момичето.

Тя поясни, че по време на празника е имало е други хора. След тържеството обаче пуснала снимките в социалната мрежа без знанието на отец Иван, като написала: "Все така да ни помагаш".

В същото време отец Иван насочил разговора в посока нуждата от дарения и как изкарал тежко боледуване.

Той уточни, че в момента в приютите в Якимово и в нови Хан има 72 ученика и затова да му необходими средства за облекло и учебни пособия. Дарители са му помогнали да плати едната сметка за ток.

За потребителите пък остава да разширят фолклора на база на кадрите.

Коментари Напиши коментар

143

до Анонимен

преди 7 месеца

Да ти кажа, няма страни в които да се разрешава ПОП, свещеник, духовник да ходи по кръчми. Поведението му си е скандално. Ако видиш ПИЯН Поп , би ли влязъл в неговата църква после? Аз поне НЕ.Както дъвчи месото лакомо и това му се натиска, не виждам разлика меьду квартален БАТКА или Мутра.

142

Разврат и Лакомия

преди 7 месеца

Свещеникът представлява моралът и църквата. България е единствената страна, която издига в култ Разврат и Лакомия. В тоя случай отчето НЕ е постъпило добре,че се натиска с омъжена жена. Не говорим за приюти и помощи,а за поведение. Ако отида на църква с дете ще искам духовникът НЕ само да говори приказки за покаяние и смирение, а и той самият да е пример за такова поведение. Самият той като НЕ е такъв, има ли право да говори подобни приказки? И Децата да му вярват???

141

666

преди 7 месеца

внучката е хубавица