Снимка: Pixabay

Продукти:

1 голяма консерва нахут
3-4 кисели краставички
сол и черен пипер на вкус
щипка лют червен пипер по избор
1-2 с.л. зехтин
1 с.л. сок от киселите краставички
2 скилидки чесън
1 с.л. сусамов тахан
 
Приготвяне:
 
Нахутът се слага в гевгир и се изплаква със студена вода. След това всички съставки се комбинират в кухненски робот и се смилат до перфектна гладкост. Сервирайте хумуса в подходяща чиния,  като по желание, отгоре може да декорирате няколко резенчета кисели краставички и да поръсите със ситно нарязан копър. Хумусът е чудесен за хапване с хрупкав препечен хляб.

Още вкусни рецепти вижте в кулинарната рубрика на Az-jenata.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase