Schlafen im Weinfass/Facebook

Много хора пътуват из страната и чужбина, за да дегустират различни видове вино. Сред тях има както опитни сумелиери, така и обикновени любители на алкохолната напитка.Предприемачи от малко германско градче решават да се възползват от този вид туризъм по най-добрия начин - създават хотел, в който би искал да отседне всеки ценител на хубавите вина.

"Schlafen im Weinfass" е уникално местенце сред лозята на град Сасбачвалден, разположен в планината Шварцвалд. Хората, които искат да се насладят на виното на местни производители, могат да си отделят един уикенд, за да отседнат в нестандартния хотел. Там стаите не са в една обща сграда, а всяка една е под формата на бъчва за вино. 

Гостите на хотела могат да избират между пет различни вида бъчви, които са построени на отделни площадки. Всички те разполагат с най-необходимото - удобна спалня, баня, тоалетна, а по-големите и с някои екстри. Пред тях има маси и пейки за отдих, а гледката оттам е невероятна.

За да пийнат вино и се отдадат на романтика, туристите могат да останат в своите стаи с кръгли прозорци. Има и друг вариант - да посетят ресторанта-бъчва, в който не само да си поръчат любимата си напитка, но и вкусят традиционни германски ястия.

Ако искате да се пренесете в красивото градче и нестандартния хотел, вижте в галерията на Tialoto.bg

Коментари Напиши коментар

7

Психо Питбул

преди 10 месеца

Немците плачат за българското. В България не се чува турска реч по улиците, оградата по границата ни е висока и бодлива, и нямаме златна статуя на Ердоган. Курортите ни са пълни, и в Слънчев Бряг още от соца го има това дето немците го правят сега. Казва се ресторант "Бъчвата". Само че разликата между нашето и немското от статията, е същата като да сравняваш български суджук с немски наденици. Вече искат да са като нас.

6

Редактор?

преди 10 месеца

За сОмелиера вече е писано, но...Sasbachwalden на български е Засбахвалден.
Може би е имала предвид СасБЪЧВАлден:)

5

мистър150

преди 10 месеца

Чудно, голяма височина и простор!