Снимка: Bulgaria ON AIR

Видео 20.08.2018

Дънов участвал в спасяването на българските евреи

Книга на писателката Павлина Павлова разкрива в 600 страници нови моменти от живота на Петър Дънов, наричан от последователите си Учителя.

"Провокира ме случаен разказ за ролята на Петър Дънов за спасяването на българските евреи от газовите камери. Много малко знаех за неговото учение, бях виждала негови последователи да посрещат изгрева на слънцето в Южния парк, да танцуват. Бях възхитена от цялото учение на Петър Дънов", сподели Павлова в "България сутрин".

Той не само говори, а с личен пример показва как трябва да се живее, добави тя и подчерта, че не възпитаваме на нищо младите хора и сме оставили училището да се грижи за тях.

"Той (Петър Дънов - бел. ред.) не е както го изкарват, че бил човек край когото се събирали прости хора. Край него се събира цветът на тогавашната интелигенция на България. Много интелектуалци са гравитирали около него", посочи още Павлина Павлова.

Пред Bulgaria ON AIR тя отбеляза, че е живяла почти целия си живот с постулатите на Петър Дънов. Без да знам, съм дъновистка, ставам винаги преди изгрева на слънцето и го посрещам, каза още Павлова пред Bulgaria ON AIR.
 

Коментари Напиши коментар

15

Анонимен

преди 10 месеца

Спасените от депортиране нашенски роми са били около 160 000. Числеността им е вече 170 000 при преброяването след Девети септември.

14

не се и съмнявам

преди 10 месеца

Е, те фанатиците в скоро време ще открият още нови епизоди от живота му, как дънов е ходил по вода, как някоя мария магдалена му е изтривала нозете с косите си и прочие. И това на поне още 1200 страници. Ай на бас!

13

Анонимен

преди 10 месеца

Кой се е погрижил да не бъдат откарани в немски концентрационен лагер гейовете? Защото това също е било изисквано от страна на германците.
По този въпрос изобщо не се говори и пише.