Историческият концерт в зала "Арена Армеец" тази събота, който ще събере на една сцена легендарните групи Хиподил, Контрол, Ревю и Нова Генерация ще се излъчва директно онлайн поради огромен интерес от феновете в чужбина, съобщиха организаторите.

Още по темата

Шоуто се очаква да продължи почти 5 часа и ще премине под мотото "Въпреки всичко!".

Официалното директно онлайн предаване на концерта на живо може да се гледа на адрес http://svetlio.bg/live/. Началният час на излъчването е 18.30 ч., а цената на "билета" за всички онлайн зрители е 10 лв. Процедурата по прикачване към стрийминга е в няколко последователни стъпки и отнема няколко минути, отчитат организаторите.

Четирите култови български банди от края на 80-те и началото на 90-те се събират за първи път заедно на толкова голяма сцена. На нея ще стъпят близо 40 музиканти, като освен групите в настоящия състав, специално участие в събитието ще имат Кольо Гилъна, Милена Славова, Михаил Йосифов и други. Така на 21 април ще чуем някои от любимите за цели поколения култови песни - "Бате Гойко", "Най-щастливият ден", "Шарената сянка", "Само двама" и много други.

Организаторите вече обявиха и програмата за концерта по часове. Вратите на залата ще бъдат отворени още от 17:30 часа, а концертът ще започне в 19.00 с Нова Генерация. За 20.00 е насрочено излизането на Ревю, а за 21.15 – на Контрол. Концертът ще бъде закрит от Хиподил, които ще се появят на сцената след 22.30.

Билетите за концерта са в продажба в мрежата на Еventim.bg и техните партньори. Цената е 35 лв. за билет за терен и 40 лв. за седящо място. В деня на събитието и на място билетите ще са съответно по 45 и 50 лв.

Деца до 7-годишна възраст ще могат да влизат безплатно на концерта, но задължително с пълнолетен придружител с билет и попълнена Декларация (бланки ще има на входa). Лица до 18-годишна възраст ще влизат със закупен билет и задължително с пълнолетен придружител с билет и попълнена Декларация.

В залата е забранено внасянето на храни и напитки, видео камери, фотоапарати и аудио записващи устройства, както и оръжие и всякакви остри и опасни предмети като ножове, чадъри и стъклени бутилки.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase