Снимка: flickr

Общ преглед

Великден е близо, а с него и първата по-голяма почивка за тази година - цели четири дни! Зимата ни подложи на изпитания, но пролетта е пълна с обещания за слънце и зеленина, и какво по-добро време да напишем първа глава от ваканционния календар за 2018-а! Посоките избирате вие, но ви обещаваме - днешният "Без будилник" ще ви даде немалко съблазнителни идеи с Posoka.com.

Обичайно не само през лятото, но и за Великден "най-заподозряната" дестинация е съседна Гърция. Близостта й позволява при пътуване да се ползва собствен транспорт, а възможностите за разнообразна почивка просто валят - всички знаем например, че не се налага да избираме между море и планина.

И ако последното силно ви влече, Великден в Пиерия ще ви предложи не само изглед към Олимп, но и възможност да атакувате върховете й, защото е много близо.

Близо е и Дубровник - перлата на Адриатическо море. Ако искате вълнуваща разходка, може би това е вашето място, а по път е Котор - град, включен в листата на Световното културно наследство на ЮНЕСКО.

И понеже апетитът идва с яденето, понякога просто трябва да си позволим малко по-дълга ваканция, отколкото календарът предполага. Сан Ремо, Монако, Френската ривиера, Генуа - защо да се ограничавате до едно или две от възможните прекрасни места?

На път за Сан Ремо може да разгледате Милано - Катедралата, галерията Виктор Емануил II, паметника на Леонардо да Винчи, Ла Скала, замъка Сфорца.

А какво да кажем за Сан Ремо  - един от най-привлекателните курорти в Италия, известен още като "града на фестивалите" заради многобройните културни и музикални форуми, които се организират там целогодишно.

Крайната ви цел може да е най-голямото италианско пристанище Генуа, град на контрасти, в който дворците и пищните църкви стоят рамо до рамо със скромни къщички, оформящи криволичещи улички.

А преди това - Монако, Монте Карло, Ница, Кан - кой каквото желае за разглеждане и приключения...  

Класическа Италия също e мечтана посока за вълнуващо пътешествие. Венеция не се нуждае от представяне, но не по-малко пленяваща с архитектурата си е Болоня. Винаги е удоволствие и да се насладиш на Вечния Рим и да се потопиш в историята му.

Една от емблемите на Италия - Пиза, привлича с Наклонената кула, Катедралата, Площада на чудесата...

Насладете им се!

Коментари Напиши коментар

6

Хари

преди 1 година

До Анонимен

а да не би да е бил един китаец и да си го видял 10000 пъти? не се различават много :D

5

Анонимен

преди 1 година

Аз пък ходих на луната.

4

До Тиквата

преди 1 година

Аз пък ходих в на същтите места където и Вие и не само, че имаше от споменатите ами дори си имахме и проблеми с тях. Всичко се случи пред централата на Кориере дело спорт в Рим. Колкото и да ми хареса това което видях като история като атмосфера то това, което ни се случи там изплува над всякакви други спомени, и определено е неприятно.