Снимка: maxpixel

Продукти:

1 чаша ориз
250 г пилешки гърди
3 чаши вода
150 г гъби от консерва
2 супени лъжици соев сос
1 морков
1 червена чушка
1 зелена чушка
сол
черен пипер
 
Приготвяне:
 
Измийте ориза и го отцедете в гевгир. Загрейте мазнината в тиган на средна температура. Нарежете пилешкото на едри късове и ги запържете. След като се зачерви добавете и нарязаните зеленчуци. Разбъркайте. Добавете соев сос и пак разбъркайте. Накрая добавете ориза и подправките, разбърквайте в продължение на 5-6 минути, докато оризът се запържи.

Още рецепти вижте в готварската рубрика на Az-jenata.bg

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase