Снимка: pixabay

 Продукти:

200 г сурови орехи или други ядки
10-12 големи сини сливи без костилка
1 черен шоколад
2-3 супени лъжици коняк
 
Приготвяне:
 
В кухненски робот сложете орехите, сливите и коняка. Ако не разполагате с робот счукайте орехите, а сливите пасирайте или нарежете на много ситно. Разтопете шоколада и го прибавете към останалите съставки. Ако е необходимо прибавете мед за сладост и още коняк.
 
След като се получи хомогенна смес може да я пресипете в подходящ съд, който да покриете с прозрачно фолио. Поставете в хладилник за поне 30 минути, за да стегне. След това оформете бонбони и ги оваляйте в ядки, настърган шоколад, какао.

Още рецепти вижте в готварската рубрика на Az-jenata.bg

Коментари Напиши коментар

1

Мара затварячката

преди 3 години

Коняк и шоколад имам но сливата ми е само една и то червена.