Reuters

Нуждата от добра лична хигиена през зимата изисква да подберем най-качествена грижа за почистване на ръцете. Тя трябва да отговаря на две главни условия. 

Първо - трябва да неутрализира ефективно микробите, за качествена превенция на инфекциите в сезона на грипа. Второ – трябва да щади максимално кожата на ръцете, която и без това е подложена на сериозни изпитания през струдения сезон.
 
В този ред на мисли изборът се свежда основно до два продукта – употреба на сапун или на новото поколение средства за почистване на ръцете – антибактериалните гелове.
 
Информираният избор тук изисква да се подчертае, че основно изискване от хигиената на ръцете през зимата е да се гарантира защита от опасните микроорганизми. Това включва както неутрализирането им, така и последващото им премахване. Ясно е, че всеки би предпочел удобството от гел, който втриваме и не изисква отмиване, но това не гарантира премахване на микробите. В този аспект по-ефективен е сапунът.
 
Предимства на сапуна пред антибактериалния гел за ръце
 
Основно предимство на сапуна е комплексното му действие в няколко насоки:
 
Съставът на повечето сапуни е доказано ефективен за разрушаване капсулната обвивка на грипния вирус, включително и на повечето бактерии;
 
Още за предимствата на сапуна може да прочетете в Puls.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase