Снимка: Булфото, архив

На 17 октомври Азис може да се раздели с луксозен апартамент в кв. “Манастирски ливади” на ул. “Луи Айер” 73.

Националната агенция за приходите чрез публичния изпълнител Севдана Ангелова е обявила имота за продажба заради дългове, пише“24 часа”.

“Луксозно завършено жилище (151 кв.м.- бел. ред.), в отлично експлоатационно състояние при първоначална цена 326 030 (триста двадесет и шест хиляди и тридесет лева лева)”, пише в обявлението за търга. Анонсирана е и продажба на гараж към апартамента с първоначална стойност 24 670 лева.

До обявяването на новия търг се стигна, след като през 2000 г. НАП направи ревизия на Азис. Инспекторите установяват, че той няма регистрация по ДДС, въпреки че бил длъжен да го направи веднага след като доходите му от независима икономическа дейност надхвърлят прага от 50 хил. лв.

След серия обжалвания и спорове с данъчните през 2011 г. дългът на звездата вече надхвърлял 500 хил. лв. Също според тях към днешна дата към сумата трябва да се добавят и поне 300 хил. лв. лихви.

През 2014 г. НАП запорира имота и го обявява на търг, за да събере вземанията си.

Кандидат - купувачи тогава споделят, че жената на на Азис - Галина Георгиева-Гала, при огледите ги посрещала в гаража, като използвала формална грешка в обявата.

Търгът е прекратен, след като станало ясно, че Азис междувременно е продал запорирания имот на жена си Галина Георгиева, заедно с гаража.

НАП обаче завежда дело. Наскоро съдът е обявил сделката за продажбата за нищожна, тъй като е направена след налагането на запора. Така Азис пак е собственик на имота и парите от продажбата ще отидат за погасяване на дълговете му. 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase