Снимка: архив, Булфото

Към настоящия момент в ГД "Борба с организираната престъпност" и от партньорските служби от ЕС, Русия и САЩ не са постъпили конкретни сигнали за наличие и разпространение чрез социалните мрежи на играта "Син кит". Това каза вътрешният министър Валентин Радев в отговор на въпрос относно мерките срещу интернет играта, предаде "Фокус".

"Темата "Син кит" е преекспонирана в опит да бъде привлечено вниманието на потребителите с чисто комерсиална цел, без да е подплатена с каквито и да е конкретни доказателства и факти", заяви той.

"Първите данни за наличие на тази игра датират от края на 2015 година, когато в руски електронни медии започва да се спекулира с убийството на 16-годишно момиче", обясни министърът.

"По проблема многократно са давани интервюта в български медии от експерти от ГД "Борба с организираната престъпност". Експертите продължават установената практика за провеждане на беседи и лекции сред подрастващите в учебните заведения из цялата страна", каза още Валентин Радев.

Коментари Напиши коментар

7

Анонимен

преди 4 години

А има ли сигнали за разпространение на суджучест тyлyп?

6

Анонимен

преди 4 години

Социоложката като министър поне си траеше и не се опитваше да се прави на много разбираща. Но този военен дядко си един дървен чук, което ме кара да мисля, че Суджук паша го избра по тъпота. От всички кандидати той явно е бил най. С него и Умника глаДен секретар ще хванат на т.н. Нови нагли връзките на маратонките.

5

Анонимен

преди 4 години

Вместо да цомбят момичета син кит играят. Нормално в еврог България