Снимка: Булфото, архив

Средно около 2,8 милиона лева заработват имената от А-групата на фолка в активния летен сезон по морето, показва проверка на в. "Монитор".

Това е груба сметка, като обаче цифрите показват, че само за седмица в периода юли-август и извън традицията да комбинират по две участия на вечер осем от най-оборотните звезди в лекия жанр прибират общо 70 000 лв. хонорари.

В топ 5 на най-търсените от ресторантьорите артисти сред жените са завърналите се от майчинство Галена и Емилия, както и Десислава, Преслава и Анелия. Галена, която е сред малкото изпълнители, инвестиращи по 50 бона в клип, дава тон за песен срещу 10 000 лв., и то само в най-силните купонджийски дни в курортите – петък, събота и неделя. За да докара мускулна треска в ханша на отпускарите в рамките на 90 минути, Преслава също взима 10 бона. Цената й за участие скочи от Нова година насам с цел разреждане на ангажиментите и повече лично време.

Останалите три певици от гореописания топ пет уплътняват банковата си сметка с от 5 до 6 бона за ангажимент, като толкова взимат баща и син Стораро – най-хитовите имена сред мъжете в бранша.

Тупалката на фолка Илиян предизвиква водопад от салфетки срещу 3000 на вечер, а мохикани като Милко Калайджиев, в чиито репертоар влизат и турбо кючеци, и естрада, и италиански шлагери, се класират за 2000 лв.

Любопитен е фактът, че най-голямата звезда в сегмента на палавите ритми Азис бойкотира почти напълно Черноморието като територия за генериране на бързи приходи. Изпълнителят на колосалния хит "Хабиби" подбира ангажиментите си с прецизността на хирург, като клубовете, в които пее, са с капацитет от не по-малко от 3000 души, а предпочитаните градове са София и Пловдив. У нас момчето, което пее с лекота от фолклор и арендби, през люти ориенталски мелодии, до The Final Countdown на Europe, вече се предлага само в комплект с бенд. Цената за удоволствието с продължителност над два часа стартира от 15 000 лв нагоре. Азис работи изключително за българската диаспора зад граница, като Германия, Белгия и Швейцария са сред топ дестинациите му за участия. През последните две години той е топ звезда в Турция, където го посрещат по холивудски тертип – ескортират го с вертолет, посрещат го с лимузина, а опашките пред заведенията в Истанбул и Измир са километрични.

Певицата на народа Ивана също е оставила атаката на клубовете по морето през уикенда на по-младите си колеги, коментират спецове в музикалните среди.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase