Снимка: librestock.com

Продукти:

2 чаши брашно
5 яйца
2 течни ванилии
5 супени лъжици какао
1 и ½ чаши кафява захар
150 г сладко от смокини
60-70 г орехи
½ щипка канела
 
Приготвяне:
 
Отделете смокините и счуканите орехи настрана. Останалите продукти се смесват заедно в голяма купа. Тестото се разбърква, докато започне да се лепи. В него се прибавят сладкото и ядките. Разбърква се внимателно. Поставя се в намазнена тавичка, застлана с хартия за печене. Пече се на слаба фурна, предварително загрята на 170-180 градуса. Преди да се сервира се украсява с цели орехови ядки.

Още рецепти вижте в готварската рубрика на Az-jenata.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase