Източник: pexels.com

Гримьорите, подобно на учените, също правят своите изследвания, търсейки различни ефекти, които могат да се постигнат с грима. В данните на едно от тях става ясно, че комбинацията от очна линия и спирала прави очите да изглеждат с 6% по-големи.

За да получим максимални ползи, добре е да имаме предвид тези съвети от професионални гримьори.

Стъпка 1: Сенки за очи върху клепача

Светлите очи изглеждат по-будни, затова трябва да нанесем по-светъл оттенък върху клепача, като го поставим от очната линия до гънката в горния му край.

Стъпка 2: Сенки за очи в областта на гънката на клепача

За тази част следва да изберем по-тъмен цвят, който създава илюзията за дълбочина и по този начин прави окото да изглежда по-голямо.

Стъпка 3: Спиралата

Нанася се един слой спирала за удължаване на миглите и се оставя да изсъхне. След това се поставя и втори път, като по-специално внимание се отделя на външните ъгли на миглите, а целта е да се придаде по-голям обем. По този начин очите изглеждат по-раздалечени едно от друго и се създава илюзията, че те са повдигнати.

Стъпка 4: Очната линия

Препоръчително е да изберем такава очна линия, която се доближава най-много до цвета на нашите мигли – кафява, ако косата е по-светла, и черна за по-тъмната коса. С нея правим тънко очертание на горния клепач. На долния клепач е по-добре да пропуснем очната линия, тъй като по този начин се създава илюзията за по-малко око.

Още полезни съвети може да откриете на Tialoto.bg

Коментари Напиши коментар

4

Анонимен

преди 4 години

Коя е тази на снимката, бе?Какъв хипнотизиращ поглед и красота!!!!!

3

нудист

преди 4 години

Напоследък забелязах,че всеки се пули и прави тренировки на мускулите на лицето си за да издокара правилна физиономия на съответните думи, които изговаря,явно е секси мода и знак за професионализъм,та това са секси очи,да скачат като спагети и да са обезателно зачервени от четене-още по-идеално.Аз модата е виждам ама не всички сме муцунки,трябва си концентрирано око

2

Теди

преди 4 години

Жена отива при пластичен хирург- той прави няколко операции. Накрая тя му казва: А може ли да увеличите малко и очите ми. Той-Веднага -Сестра донесете сметката:)