Снимка: Булфото, архив

Радан Кънев призна загубата на изборите и подаде оставка като лидер на ДСБ, а също и като председател на "Нова република".

Още по темата

Той се извини на 300-те хиляди български избиратели, които няма да са представени в 44-ото НС.

"Сигурно няма да ми простят. И аз не бих простил. Предложих лидерите на десните партии да направим крачка назад, тогава пак нямаше да сме депутати, но 300 хиляди души щяха да имат своето представителство. Язък за амбициите. Вярвам, че отвъд тях обединението предстои", заяви Кънев.

И макар че вече няма да е партиен лидер, той предупреди, че остава в политиката.

Радан Кънев поздрави ГЕРБ за победата и коментира, че "фактът, че БСП няма да управлява, е добра новина за България".

Според него оставката му като партиен лидер е една от нужните стъпки да обединение в дясно, но и всяка формация в дясно трябва да направим своя анализ за отговорността от  резултатите на вота.

"Нашето разделение изпрати десетки хиляди избиратели да гласуват за ГЕРБ, за да спрат комунистите, а ако бяхме заедно щяхме да сме неоспорим фактор в 44-тия парламент. Загубата от това, че не се явихме заедно е огромна, огромна за избавителите, за тези които искат България да се променя, а сега тези, които искаме това ще гледаме сградата, в която се променя България отвън и ако някой си мисли, че пак ще стане с улични парформънси, няма да стане", обобщи Радан Кънев.

Коментари Напиши коментар

198

Пешо

преди 4 години

И какво остана от синята идея?Разложен спомен и два отлитащи лешояда Кънев и Лукарски! Поздрави на майката на Иван Костов!

197

Петър Папазов

преди 4 години

Че кой го разедини? Радан Кънев!

196

Георги

преди 4 години

И бсп ли ще ми я даде промяната. Да ми вдига данъците. И щото демокрацията много ни отне дайте да си изберем първата гена диктатор щяхме да влезнем в историята с тая змия нинова. Да радане така е гласувах с нежелание за герб ама това е единствената дишна пртия представител на дясното. И е срам и позор че СДС я разпиляхте и сега ще гледате парламента отвън ама и раковска 134 ще изгубите срам най емблематичната партия на прехода я убихте и изгонихте всички които вярваха в дясното поздравления.