Снимка: Лидл България

На 19 март 2017 г. "Асансьор за пациенти" спечели Lidl наградата на публиката за най-добър български игрален филм в рамките на 21-то издание на София Филм Фест.

Още по темата
Филмът на Иглика Трифонова бе избран сред общо 13 български заглавия, които спореха за наградата, която Лидл България връчва за първи път като отражение на стремежа си да подкрепя българското във всяко едно отношение.

Иглика Трифонова получи своята награда от звездата на британското кино Рупърт Еверет и Главния изпълнителен директор на Лидл България Милена Драгийска.

Британският актьор, който е специален гост на фестивала и представя у нас новия си филм "Алтамира", заедно с Милена Драгийска наградиха и победителя в категорията Lidl награда на публиката за най-добър международен филм – "Sing Street" (Ирландия-Великобритания-САЩ) на режисьора Джон Карни, който зрителите избраха сред общо 11 чуждестранни заглавия.

За първи път тази година Лидл България подкрепи и професионалната част Sofia Meetings и връчи награда за най-добър български проект, който беше избран от професионално жури в състав Раймонд Гьобел (продуцент, Пандора Филм, Германия), Зейнеп Озбатур Атакан (продуцент, Зейно Филм, Турция) и Габриеле Бруненмайер (сценарен консултант, Германия). Наградата се присъди на JANUARY (България), представен от режисьора Андрей Паунов и продуцента Ваня Райнова.

Като генерален спонсор и основен партньор на София Филм Фест, Лидл България изненада Рупърт Еверет и със специален подарък – селекция характерни за България продукти.

Британският актьор, известен с това, че обича да опитва месната кухня на страните, които посещава, получи кошница с българско вино, както и традиционни месни и млечни продукти, мед и сладка от продуктовата линия на веригата "Родна стряха". Еверет сподели с усмивка, че не е сигурен как ще прекара кошницата през митницата утре, когато се връща обратно в Лондон.