Снимка: Youtube

Продукти:

100 г кокосово масло
2 супени лъжици бадемово масло
1 чаена лъжица натурално какао от 12%
100 г бадемова есенция
1 щипка сол
 
Приготвяне:
 
На водна баня смесете кокосовото и бадемовото масло. Разбърквайте непрекъснато на слаба температура, докато се смесят добре. Добавете към тях бадемовия екстракт и щипката сол като не спирате да бъркате. Свалете от котлона, изчакайте да се охлади до стайна температура, след това сложете в камерата до пълното замразяване на сместа. След като се е замразила добре я извадете. С ръце оформете топки, големи колкото бонбон. Имайте предвид, че кокосовото и бадемовото масло бързо се топят, затова трябва да действате енергично. След като оформите бонбоните ги върнете обратно във камерата. Когато се замразят наново ги извадете и оваляйте първо в малко бадемово масло, за да се навлажнят, след това в какао до пълното им покриване. Приберете обратно в хладилник до сервирането на бонбоните.

Още рецепти вижте в готварската рубрика на Az-jenata.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase