Снимка: архив, Reuters

Звезди като Вайола Дейвис, Райън Гослинг и Ема Стоун ще опитат повече от 50 ястия, приготвени от майстор-готвачa Волфганг Пук, на традиционния бал след 89-ата церемония по връчване на наградите "Оскар", пише сп. "Пийпъл".

В менюто са включени пилешки пай с черен трюфел и многолистно тесто, печени макарони със сирене и пушена сьомга, поднесена върху бисквитка с формата на статуетката "Оскар".

Майстор-готвачът предлага нови попълнения към менюто, сред които марокански пикантни телешки ребра с пармезан, такоси oт корени таро със скариди, манго, авокадо и сос айоли, кнедли със задушени гъби и крем от кашу, както и панирано месо от раци. Трюфеловите пуканки и домашно приготвените брецели са включени към предястията заедно с три различни салати, сред които салата от бейби цвекло с йогурт с козе сирене и мюсли с цитрусови плодове.

Волфганг Пук каза, че ще има храна и за вегани в менюто, например паста с морковен сок. Той показа замразените лакомства, обработени с течен азот.

Най-впечатляващи обаче са десертите, сред които ще има шоколадово суфле, седем вариации на джелато и сорбе, ванилови гофрети и гофрети червено кадифе. В шоколадовия бюфет ще има карамелено-капучинови близалки "Оскар" и шоколадови бонбони с вкусове, вдъхновени от киното.

Майстор-готвачът Волфганг Пук ще използва местни продукти и морски дарове за изхранването на 1500-те гости. Той планира да дари цялата неизконсумирана приготвена храна на организацията "Chiefs to End Hunger".

(БТА)

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase