Снимка: БТА

Присъствието на първите места в една листа не е единствената форма на живот. Това коментира бившият МВР шеф Румяна Бъчварова пред журналисти, след като участва в кръгла маса за управленската програма на ГЕРБ в сектора за сигурност.

Още по темата

Бъчварова отсъства от челните места в листите на ГЕРБ, за разлика от колегите си от партията, които бяха министри в кабинета "Борисов"2, и е подредена на осмо място.

"Има много други възможности човек да работи политически, а не да бъде само в тези листи. Говорихме преди време с Бойко Борисов. Аз имах много труден ресор и нужда от известна пауза. Даже моето предложение беше да не бъда в листите. Според него е по-добре по този начин да имам формален повод да помагам", каза Бъчварова.

Според нея в момента има други възможности, по които да работи. "В момента няма драма изобщо", коментира Бъчварова, цитирана от "Фокус".

На въпрос коя грешка не би допуснала, ако управлява отново в областта "Сигурност", Бъчварова коментира, че най-голямата колизия се е получила при решението за отмяната на 20-те заплати при пенсиониране.

"Това не беше мое решение. Мисля, че тук така се стекоха обстоятелствата. Оттук нататък нямаше гафове. Може да е имало грешки, но гафове и скандали нямаше. Нещо, което мисля, че може да се забележи, като се сравняват и другите области", коментира Бъчварова.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase