Снимка: Bulgaria On Air

След политическия съвет на РБ днес ще стане ясна предизборната им програмата с 10 приоритета, както и дали Блокът ще се разширява, съобщи Димитър Делчев от "Движение България на гражданите" в предаването "България сутрин".

По думите му в момента се водят преговори с много партии, което е показателно, че Блокът се развива активно.

Преговаряме с "Глас народен" и вече сме в напреднала фаза с преговорите, добави Делчев. Той обяви, че до края на седмицата ще стане ясно дали ще има коалиция с тях не само заради сроковете, поставени от ЦИК, а и заради започващата предизборна кампания.

"Общите ни каузи с "Глас народен" са борбата с корупцията, правосъдие и вътрешен ред, повишаване на доходите, благосъстоянието на гражданите", посочи Делчев пред Bulgaria ON AIR.

По думите му, от РБ подготвят консервативно патриотична дясна програма, която да отговори на левия популизъм, който тече не само в БСП, а и в ГЕРБ.

"РБ са извън схемите на ГЕРБ и БСП и ако влязат с голямо мнозинство в НС, ние ще попречим на ляво-дясната коалиция, с подкрепата на ДПС, тоест ще попречим на едно правителство, което ще ограби българския народ. Ние ще участваме в разговори за бъдещо правителство, допускаме коалиране единствено в център дясно, но с това си поведение ГЕРБ може да нямат и с кого да се коалират, защото продължават да отблъскват българските избиратели с този флирт с левицата, срещу която бяха от създаването си", заяви той.

Досега Реформаторите се явиха на пълен цикъл от избори и социолозите винаги са ни подценявали, подчерта той.

Целият разговор чуйте във видеото на Bulgaria ON AIR:

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase