Снимка: Volkswagen

За следващото поколение на своя Golf от Volkswagen са намислили да лишат клиентите си от малките и икономични дизелови мотори. След глобалния скандал, станал известен като "Дизелгейт", германците поеха в съвсем друга посока и вече залагат активно на хибридните и електрическите технологии, което очевидно ще засегне и осмото поколение на бестселъра Golf.

Според британското издание AutoExpress малките дизели в моделното семейство на Golf VIII ще отстъпят мястото си на 48-волтова хибридна система. Във VW Group планират компанията да стане лидер при автомобилните електрически системи, работещи при напрежение 48 волта, които са подходящи за т.нар "микро хибридни системи", каквато най-вероятно ще се използва при Golf VIII.

"Следващият Golf ще е силен модел по отношение използването на 48-волтови електрически системи – обясни шефът на VW Херберт Дийс при представянето на фейслифта на седмото поколение на Golf. – Мисля, че при този автомобил ще трябва да заместим някои от дизеловите мотори с микро хибридни системи. Те ще имат сходен разход на гориво, по-добро ускорение и ще са на същата цена или дори малко по-евтини."

Според ранните слухове 48-волтовата хибридна система се разглежда като вариант за съвместна работа с 1-литров 3-цилиндров бензинов турбо мотор, но впоследствие се появи информация, че става въпрос за 1,5-литров 4-цилиндров двигател, който ще работи съвместно с електромотора – за допълнителна мощност и по-добро ускорение.

Очаква се, че новите "микро хибридни" системи на борда на Golf VIII да се появят първо на пазарите в Европа и Америка, като за Щатите отсега е ясно, че VW няма да предлага дизелови версии на новия модел. 

Още новини за автомобили четете в Automedia.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase