Снимка: Читател

Страшно ли е човек да се разхожда в центъра на София късно вечер? За това ни разказва наша читателка, която ни изпрати нощни кадри от столицата, където осветленето или е прекалено слабо, или на места го няма.

Момичето живее в центъра и се налага често да се прибира по тъмно по преките на "Витошка". Разказва, че понякога я е страх.

Тя ни изпрати кадри през нощта на ъгъла на ул. "Иван Денкоглу" и ул. "Цар Самуил", от които всъщност нищо не се вижда, защото е тъмно като в рог. Единствените светлини се виждат в далечината към ул. "Алабин", която е по-осветена от няколко витрини.

Тези малки централни улици са съвсем близо до оживените "Алабин" и "Витошка", но разходката нощем си е приключение. Нашата читателка алармира, че по тъмните кътчета се спотайват и клошари.

В "Експериментът в Dnes.bg" проверихме осветлението в района. През деня се вижда, че има много лампи по улиците, но през нощта не винаги работят всички. Някои от тях са скрити от клоните на дърветата и осветлението на места е съвсем оскъдно.

Читателката ни разказва, че до скоро по ул. "Княз Борис I" лампите не са работели, но сега са оправени и е светло вечер. Изглежда, че общината работи по осветлението в района.

Но все пак има много други места в центъра на столицата, където тъмнината е превзела улиците, а светлините идват само от фаровете на колите и някоя и друга витрина.

Можете да ни сигнализирате за всякакви нередности или пък добри практики на info@dnes.bg!

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase