Снимка: архив Булфото

Поредният корупционен скандал в сръбския футбол замеси и българския голаджия Валери Божинов и "Партизан".

Припомняме, че през миналия месец полицията започна разследване срещу "Цървена Звезда" по подозрения в уреждане на мачове. Причина за това беше съмнителната победа на "звездашите" с 6:2 над ОФК "Белград" от първия кръг на първенството.

Вътрешният министър на страната Небойша Стефанович коментира ситуацията и заяви, че властите няма да се ограничат с това да нищят само един клуб.

"Разследваме "Партизан", ОФК "Белград" и "Чукарички". Надяваме се, че всички тези усилия ще доведат до разкрития. Полицията си върши работата и когато имаме резултати ще ги обявим", отсече Стефанович.

Междувременно стана ясно, че главният секретар на антикорупционната организация "Прозрачност" Марио Спашич е бил заплашван от президента на футболната федерация Томислав Караджич.

Шефът на сръбския футбол е използвал известен бивш футболист, който да обясни на Спашич, че трябва да спре да рови в търсене на сензации.

Това е втори скандал, в който Божинов се замесва косвено в последните няколко месеца, след като предишния му тим "Тернана" е сред разследваните за "черно тото".

Още спортни новини четете в Gol.bg


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase