Снимка: Булфото, архив

Премиерът Бойко Борисов е втори в списъка на "Витоша" (Бистрица) за новия сезон в Югозападната "В" група, съобщава вестник "24 часа". Така той може да участва във всеки мач, стига да е свободен. Пред него е единствено бившият защитник на ЦСКА Йордан Върбанов-Дузи.

Мачът на "червените" с "Витоша" е на 18 октомври на "Българска армия". Борисов вече е играл там като млад, когато бе редовен на кортовете пред него.

По принцип Борисов се води най-старият професионален играч в света, като рита в няколко мача на “Витоша”, когато тимът бе във втора дивизия.

Доста интересни имена има по отборите в дивизията, в която ще играят ЦСКА и "Локо" (Сф). В "Рилски спортист" освен Георги Иванов-Гонзо и Елин Топузаков са имена като Васил Киров, Иван Гемеджиев и Иван Бурнарски, които се подвизаваха в тима, когато той бе в елита.

"Беласица" пък е картотекирала Тодор Кръстев, който предизвика истинска война преди няколко месеца, когато избяга от ЦСКА и премина в школата на "Лудогорец". Той обаче бе натирен и от Разград и сега се появи в родния си отбор.

Единственият тим, без нито един играч за новия сезон остава ЦСКА. Причината е, че "червените" са се опитали да действат през новото дружество, което бе създадено и в него старото държи 95% от акциите. И те вече бяха запорирани от НАП.

Това обаче няма как да стане, защото юридически във "В" група трябва да е ПФК ЦСКА ЕАД, което загуби професионалния си статут през лятото.

Вероятно юридическите совалки ще продължат до последния момент, като от футболната централа са готови да се явят и извънредно, за да картотекират играчите на Христо Янев.

Вчера следобед лично Гриша Ганчев се появи в БФС, за да картотекира футболистите. С него бе и Пламен Марков.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase