Снимка: архив Булфото

Бъдещият треньор на Литекс Лауренциу Регенкампф се изпусна, че "оранжевите" ще се слеят с ЦСКА, след като "червените" се завърнат в "А" група.

Това ще стане най-рано след две години, а шампионът на Румъния със Стауя разкри, че ловчанли ще преместят седалището си в София. Както е известно, и двата клуба са собственост на Гриша Ганчев, а правилата забраняват отбори с един благодетел да се състезават в една дивизия. Ганчев се опита да слее ЦСКА и Литекс още преди месеци, но БФС отказа заради забрани на УЕФА и ФИФА.

"Истина е, ще работя в България. Постигнахме споразумение с ръководството на Литекс. Идеята бе да започна работа през декември, но желанието на собственика се промени и това ще се случи по-рано. До няколко дни трябва да подпиша договор за три години", каза Регенкампф.

"Целта пред Литекс е да спечели титлата в "А" група и да играе в Европа. Отборът е добър, разполага с качествени футболисти и смятам, че заедно можем да постигнем това. Проектът в Ловеч е много сериозен и това повлия на решението ми да приема предложението. Собственикът е купил и ЦСКА, който бе изхвърлен във "В" група. Когато се завърне в елита, най-вероятно Литекс ще се премести в София и ще се вложат още повече пари в проекта", добави още спецът.

Още спортни новини четете в Gol.bg
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase