Стойчо Младенов. Снимка: Булфото

Треньорът на ЦСКА Стойчо Младенов обяви, че в България треньорите работят за никакви пари, макар да е публично ясно, че наставникът на "червените" прибира доста солидна месечна сума.

Младенов бе част от наставниците, които дадоха пресконференция за създаване на асоциация на българските треньори. Заедно със специалиста са Стефан Грозданов, Георги Василев и Велислав Вуцов.

"Българският треньор е унижаван непрекъснато, зависи от една победа или загуба, която му решава съдбата. Няма никакви условия, работи под голямо напрежение. Българският треньор е подмятан като носна кърпа по всяко едно време. Отнасят се с голямо неуважение към нас", обяви Младенов и продължи:

"Мога да дам хиляди примери с много наши треньори. Когато преминем границата и отидем в съседна страна или по-далеч - в другите държави, отношението към треньорите е №1. С този човек започва и свършва всичко, той носи цялата отговорност. Затова собствениците му се доверяват изцяло.

И когато в това отношение му се дава пълна свобода той е юридически защитен. Когато един треньор рискува своето име и авторитет, своята биография, отивайки в даден отбор, не бъде оценен и бъде изгонен, си има договор и треньорът е защитен. Тук той няма защита", заяви Стойчо Младенов.

"Тук треньорът работи за никакви пари, това е основното и на втория мач го гонят. По този начин унищожаваме опитните треньори, а и младите, които навлизат в професията. Питам къде е Мартин Кушев, например. Качествен треньор, който знае много, учил е от чужбина. Затова българските треньори не ни ценят навън, защото тук не ни ценят, не ни уважават", посочи Екзекуторът на Ливърпул.

Според него в България треньорите са неоценени, мачкани и ощетявани. "Инициативата за тази асоциация я коментираме от много години, надявам се този път да изведем нещата до край. Ще имаме обаче нужда от БФС, има футболни хора в лицето на Боби Михайлов, Наско Сираков, Лечков. Знаем, че ще имаме отпор.

Има президенти на клубове, които това не ги устройва. Но нали искаме да се изравним с европейските страни. Българският треньор трябва да има самочувствие, увереност. Защото е много способен. Няма голямо име от Запад, което да дойде да се справи тук в тази дивотия и мизерия", посочи Младенов и завърши:

"Да видим как ще мотивира даден играч да изпълнява указанията, когато не е взимал пари. Защо нямаме футболисти отдолу, които да влизат в отборите. Защото нямаме кадри, нямаме кадри със самочувствие".

Още новини от родния футбол четете в Gol.bg

Коментари Напиши коментар

43

Гешо

преди 6 години

*** , получавал малко пари , ами върви в чужбина все ще има чинии за миене или улици за метене .

42

А

преди 6 години

Без пари работи завалията, само от любов! По него можете да разберете кога цска наистина е свършил парите, като избяга!

41

Анонимен

преди 6 години

KOLKO PARICKI OTKRADNA TOZI NEKADARNIK OT ZSKA