Боби Михайлов е доволен и от подписването на договора за тв правата. Снимка: Булфото

Президентът на БФС Борислав Михайлов обяви, че на този етап "А" група ще бъде съставена от 14 отбора.

Във футболната ни централа все още не е постъпила официална информация от ЦСКА или Литекс за намеренията на двата клуба да се обединят.

Михайлов обяви още, че няма как да гарантира дали всички отбори, започнали първенството, ще го завършат, но ще иска нотариални заверки, с които да има някаква сигурност в участието им. Шефът на БФС коментира и подписването на договора за тв правата.

"Първенството ще започне с 14 отбори, това вече е решено. Изключително съм доволен, че успяхме да подпишем договор за тв правата много преди началото на сезона. Парите не са малко, а 3-годишният договор дава спокойствие. Благодаря за партньорството", каза Михайлов.

Собственикът на Левски Тодор Батков също изрази задоволство от новия договор. В следващите три години ТВ7 и News7 ще излъчват всички мачове от "А" група, както и срещи от турнира за Купата на България.

"Това, което изглеждаше невъзможно през ноември, вече е факт. Настоящият договор беше подписан след заседание на всички клубове и моделът бе одобрен единодушно".

"Рискувахме с г-н Домусчиев едни пари в името на това продуктът, който нашите футболисти създават, да бъдат достъпен за хората безплатно. Още не сме си върнали инвестицията, няма и да ги върнем тези пари".

"Адмирирам решението на ТВ7 да предава всички мачове. Нашето първенство по рейтинг бие скъпоплатените английско, испанско", каза Батков.

Още футболни новини четете в Gol.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase