Алкохолът бил укрит в гараж. Снимка: Агенция "Митници"

2 201 литра нелегален алкохол са задържали митничари и полицаи от Икономическа полиция в курорта “Златни пясъци“ при спецакция.

Стоката е била намерена в гараж на частен имот в околността на курорта.

Органите на реда са открили 527 фабрично запечатани търговски опаковки с обявено съдържание на различни видове вина. В действителност течността в тях е алкохол от различни видове с приблизително алкохолно съдържание около 40 на сто vol.

Задържани са 101 туби с вместимост от 5 литра, съдържащи алкохол с алкохолно съдържание приблизително 38 на сто vol. Иззети са и 183 бутилки уиски от 0,7 л "Johnnie Walker", които най-вероятно е с неистински акцизни бандероли.

Митнически експерти припомнят, че преди началото на активния сезон министърът на икономиката, енергетиката и туризма Делян Добрев обяви, че туризмът у нас страда най-много от продажбата на алкохол без бандерол и това е сред най-сериозните проблеми за чуждестранните ни туристи.

Специализираната акция на митнически и полицейски служители в Златни пясъци е насочена срещу тази опасна за туристите, имиджа на страната и бюджета нелегална дейност.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase