Общ преглед

 

В мъгла от марихуанен дим Cypress Hill - водещата група на последния ден и изобщо на фестивала Elevation 2012, оправда напълно двугодишното очакване за първа поява пред българска публика.

Калифорнийското трио, подсилено мощно на Летище "Доброславци" от перкусиониста Ерик Бобо, се появи с един час закъснение, но след канонада от хитове, сред които и емблематичните "Tequila Sunrise", "Insane in the Brain", "I Ain't Goin' Out Like That" и "Throw Your Set in the Air", агресията на американците изпуши в многозначителни знаци за употреба на марихуана.

Естествено папиросите бяха бутафорни. Но осемте хиляди екзалтирани фенове, повечето поклонници на тежкия рап и хип-хоп, поеха посланието.

Още по темата

По възторга на публиката гвоздеят в програмата обаче закова Шон Пол. След изтощителното парти на ямаеца, на сцената трябваше се качи носителката на най-престижната награда в музикалния бизнес "Грами“"- Ерика Баду.

Феновете бяха затаили дъх в продължение на около петнадесет минути, след което тя се появи в зашеметяващо стилен вид – със сако каки и шапка с периферия.

Иначе в ранния следобед на 24 юни, на основната сцена се явиха победителите в конкурса за непопулярна група от миналата година у нас Der Hunds, хип хоп алтърнатив бандата Skre4 и македонската звезда Slatkaristika.

Като цяло култовите банди и изпълнители заличиха някои недостатъци в организацията. Програмата закъсня с около час, а в началото имаше и проблеми с обмяната на фестивална валута, което по-късно доведе до големи опашки пред баровете.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase