Парчето е посветено на дългогодишния им приятел Брендън Мюлен, Снимка: PR

Мулти-платинената рок група Red Hot Chili Peppers пуска четвърти сингъл от успешния си последен албум “I’m With You”, който излезе през 2011 година.

Песента "Brendan's Death Song" досега не беше издадена като сингъл, не е въртяна по радио станциите и остава сравнително непозната, но въпреки това читателите на списание Rolling Stone я наредиха на десето място в анкетата за най-добри песни на 2011 година.

В статия, посветена на групата, изданието отбелязва: “Brendan’s Death Song” започва като една от най-нежните балади на бандата, но се развива в едно силно и интензивно парче, разкриващо таланта на новия китарист Джош Клингхофър".

Пeсента е посветена на Брендън Мюлен, основател на The Masque - малък пънк рок клуб, важна част от ранната лосанджелийска пънк сцена.

Той е и един от първите музикални промоутъри, забелязали таланта на музикантите през далечната 1983 година, когато Антъни и Флеа му пуснали свой демо запис.

Антъни Кийдис споделя, че Мюлен умира в първия ден от репетициите за новия албум. Фронтменът разкрива, че получил смс за смъртта и информирал останалите членове на групата, когато отишъл в студиото.

Без да говорят помежду си, музикантите мигновено започнали да свирят, от което се родила основата на бъдещата песен.

Режисьор на видеото към песента и този път е Марк Класфелд, чието дело са два от предишните клипове от албума, тези към песните “The Adventures Of Rain Dance Maggie” и “Monarchy Of Roses”.

Главната концепция на видеото е да бъде заснето в стил джаз погребение, при което група от музиканти свири и марширува в погребална процесия.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase